Paprikasoep met kruidenkaas
|
Ingrediënten:
|
-
2 liter kippenbouillon
-
2 uien
-
2 teentjes look
-
5 rode paprika's (mag meer zijn)
-
3 eetlepels boter
-
1 eetlepel currypoeder
-
1 theelepel paprikapoeder
-
100 gram kruidenkaas (vb. Boursin)
-
peper
-
zout
-
boterklontje
|
Bereiding:
|
-
2 liter kippenbouillon.
(Ontdooi een portie kippenbouillon, of bereid een verse portie.)
-
Pel de uien en snij ze grof.
-
Pel de knoflookteentjes en snij in stukjes.
-
Halveer de paprika’s en snij er de zaadlijsten uit en verwijder ook de witte vliesjes binnenin.
-
Snij de groente grof.
-
Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot, op een matig vuur.
-
Stoof de stukken ui, look en paprika in de hete boter, tot ze bijna gaar zijn.
-
Roer regelmatig in de pot.
-
Voeg de currypoeder en paprikapoeder toe.
-
Laat alles even pruttelen.
-
Schenk de kippenbouillon bij de gestoofde groenten.
-
Laat alles pruttelen op een zacht vuur, gedurende 20 à 30 minuten.
-
Mix de soep glad met een staafmixer.
-
Zeef eventueel de soep zodat de stukjes schil van de paprika’s verwijderd worden.
-
Voeg de kruidenkaas toe en mix de soep nog even.
-
Gebruik een hoeveelheid kruidenkaas naar persoonlijke maak.
-
Kruid de soep met wat zout en peper van de molen.
-
Proef regelmatig.
TIP:
Wil je graag een picante soep, voeg 1 kl. sambal of 2 à 3 kleine pepers toe !
|